Sensei Spalovszky CsabaCivil élet

Sir Spalovszky Csaba (József) nagymester az Aranysarkantyús Vitézi Lovagrend lovagja, Budapest és Pest megye Priorja (tartományfőnöke), a Habsburg-ház Ferenc Salvator főhercegről nevezett huszárezredének kapitánya, magyarországi helyettes ezredparancsnok. 2012. júniusában Sándor von Habsburg-Lothringen királyi herceg és az Aranysarkantyús Vitézi Lovagrend Magisztrátusa a "Kiskereszt a hadiszalagon" megtisztelő kitüntetésben részesítette.

Jelenleg 4 diplomával (ELTE, PPKE, AVKF) rendelkezik 6 szakon, ezen felül 3 szakmával, sportoktatói végzettséggel bír.

Gimnáziumi és szakközépiskolai angol és francia szakos pedagógus, harcművészeti oktató, nemzetközileg elismert mester és edző, klubvezető, harcművészeti szakértő, fordító, szakfordító, szaktolmács, lektor, katolikus hittanár, költő.

A European Who is Who Association tagja.

Országos szinten megrendezett, amatőr irodalmi pályázat nyertese vers kategóriában.

Harcművészetek

Go-Kongouseki-Ryu (Öt Gyémánt Iskola 五金剛石流) világszinten bejegyzett, elismert japán harcművészeti rendszer alapító és vezető nagymestere (Kaiso).

Nyílt Kempo Világbajnok,többszörös Világkupa győztes és sokszoros helyezett, többszörös nemzetközi kupagyőztes, Ju-jitsu és Kempo magyar bajnok, többszörös országos aranyérmes és helyezett, nemzetközileg elismert, japán diplomás mester.

A Sekiguchi Ryu Batto-Jutsu első magyarországi mestere, oktatója, Soke Yamada Toshiyasu (stílusvezető nagymester) személyes tanítványa. Eredeti, a nagymester saját keze által írt és a stílus régi, tradicionális pecsétjével ellátott diplomával rendelkezik.

Nihon Ju-Jutsu 6. Dan Shihan
Nihon Tai-Jutsu 6. Dan, Shihan
Hakuda-Jutsu 6. Dan, Shihan
Iai-Jutsu 6. Dan, Shihan
Ken-Jutsu 6. Dan, Shihan 
Judo 3. Dan
Hakuda-ryu Kenpo-Jutsu 3. Dan
Karate-Jutsu 3. Dan
Zen Nihon Tai-Jutsu Do 3. Dan

Ezeken kívül más harcművészeti iskolákban is jártas, úgymint Ken-Jutsu, Shito-ryu karate, Kobudo, Tai Chi Chuan, Wing Tsun kung-fu, stb.

Az International Jiu-Jitsu Alliance (IJA) világszervezet tagja, mint stílusalapító és mint nagymester, valamint az IJA nemzetközi képviselője.

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség tagja.

A Torashin Dojo Nemzetközi Harcművészeti és Kulturális Akadémia alapító elnöke, a Torashin Dojo japán harcművészeti klub alapítója, vezető mestere.

A Nippon Seibukan Academy (japán császári harcművészeti akadémia) társ tagja.

Edzőként, mesterként több világkupa és nemzetközi kupagyőztes, valamint országos bajnok tanítvánnyal rendelkezik.

Képzett harcművészeti bíró.

Több cikke jelent meg a japán kultúra és a harci művészetek témakörében, illetve nyelvi és szaklektorként is tevékenykedik (pl. K-1, A ring királyai).

Spalovszky Csaba nagymester a harcművészetben nyújtott nevelő-oktató munkája alatt számos esetben bizonyította, hogy ez a tevékenység alkalmas és igen hatékony a részképesség zavarokkal és koncentrációs problémákkal, valamint magaviseleti, tanulmányi és életviteli nehézségekkel küzdő gyerekek, fiatalok és felnőttek helyzetének javításában, fejlesztésében, pályára állításában. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy elsőrangú prevenciós módszer a fiatalokra manapság leselkedő veszélyek ellen, így hatékony a drogprevenció, az agressziókezelés, az elkallódás, csavargás és szenvedélybetegségek elleni küzdelemben. A harcművészeteknek ezt az oldalát, valamint a helyes önértékelés és az önismeret kialakítását, ezen felül a közösségteremtést csakúgy, mint a magas szinten végzett harcművészeti tevékenységet Spalovszky Csaba mester különösen is a szívén viseli.